Bespanservice

Tennisracket bespannen in Rotterdam, waar op te letten?

Een tennisracket is het belangrijkste onderdeel van het tennissen, zonder tennisracket wordt tennissen namelijk erg lastig. Maar naast het tennisracket is er ook een bespanning, deze is bijna even belangrijk als het tennisracket zelf. Samen vormen ze het tennisracket waar jij uiteindelijk mee staat te spelen op de tennisbaan. Als je 1 keer per week tennist moet je 1 keer per seizoen je racket laten bespannen, zo luidt het gezegde, na een tijdje gaat namelijk de rek uit de snaren. Als het eenmaal zo ver is moet je op een aantal punten letten!

Nu is er in de omgeving Rotterdam genoeg kennis over tennis, maar waar moet je op letten bij het bespannen van je tennisracket? 

Het belang van een juiste bespanning

Mensen denken er nog wel is licht over, een bespanning hoort erbij en daarmee klaar. Het gaat er om dat je de bal terug kan slaan toch? De spanning en verschillende snaren hebben een enorme invloed op de duurzaamheid, de controle, de power en de spin van het tennisracket. De spanning zegt veel over de speler. Ben je een speler die controle wil over de bal, dan is een wat harde bespanning wat voor jou. Een wat zachtere bespanning leidt tot meer power, maar minder controle over de bal. Het is daarom belangrijk om erachter te komen wat voor type speler je bent.

Een verkeerd bespannen tennisracket kan voor veel problemen zorgen. Door de verkeerde bespanning wordt de pols te veel belast en dit kan leiden tot polsblessures, ontstekingen en tot de beruchte tennisarm.

Tennisracket bespannen is persoonlijk!

Bij het bespannen van een tennisracket wordt er met tal van zaken rekening gehouden. Zo wordt er gekeken naar de speelstijl (ben je een hardhitter of een vlakke speler bijvoorbeeld?), de speelsterkte en het type tennisracket waarmee gespeeld wordt. Zodra deze factoren bekend zijn kan het tennisracket bespannen worden met een afgestemde snaar en gewicht. Deze twee vormen samen de bespanning van het tennisracket en moeten samen met de gegevens van de klant leiden tot een optimaal bespannen tennisracket. Bij TennisFirst staat tevredenheid op één. Mocht je naderhand niet tevreden zijn met de geleverde bespanning. Dan kan je deze kosteloos opnieuw laten bespannen. 

Tennisracket bespannen in Rotterdam

Er zitten in Rotterdam tal van tenniswinkels die een tennisracket kunnen bespannen, echter kleven er een aantal nadelen aan de meeste ''tenniswinkels'' in Rotterdam. Er zitten voornamelijk grote sportzaken in Rotterdam, waar de tennisafdeling maar een heel klein onderdeel vormt van het gigantische assortiment wat zij aanbieden. De kennis die er dus is, is middelmatig. Waardoor er nooit een optimaal product uit zal komen. Dat is anders bij TennisFirst, waar TennisFirst alleen gericht is op tennis en waar tennis geademd wordt. Het goed bespannen van een tennisracket is wetenschap en dat weten wij als geen ander! Wil je meer weten over het bespannen van je tennisracket bij ons? Neem dan contact met ons op via de live chat, bel of kom langs! 

Plaswijcklaan 56 3054 CP Rotterdam

Of

Kruisweg 1-3 2982 TN Ridderkerk

(0)
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »