Tennisracket kopen? Kom erachter welk racket bij jou past!

Tennisracket kopen? Kom erachter welk racket bij jou past!

Welk tennisracket past bij mij?

De laatste jaren komen er steeds meer modellen en soorten bij en dit maakt de keuze voor een tennisracket er niet makkelijker op. Om het juiste tennisracket uit te zoeken, moet er op een aantal aspecten gelet worden. In deze blog wordt uitgelicht welke aspecten er zijn en waar je op moet letten.

 

Type tennissers

Allereerst is het belangrijk om erachter te komen wat voor type speler je bent. Er zijn drie soorten tennissers in totaal. De recreatieve, de tour- en de competitiespeler. Weet je niet onder welke variant jij valt? Hieronder een aantal kenmerken per tennisser!

 

 • Recreatieve speler
  Een recreatieve speler speelt meestal op het niveau 9/8/7/6. Waar je voornamelijk voor je plezier speelt. Zo één a twee keer in de week. Val je in deze categorie? Kijk dan voor een lichtgewicht tennisracket wat veel power meegeeft aan de slagen.
 • Tourspeler
  Een tourspeler speelt op het niveau 6 t/m 3. Dit type tennisser is veel fanatieker dan de recreatieve speler. En staat een aantal keer per week op de baan. De tourspeler speelt meer wedstrijden en competities. Heb je het idee dat je in deze categorie valt? Kijk dan naar tennisrackets met een gemiddeld gewicht en een mix tussen controle en power.
 • Competitiespeler
  De competitiespeler speelt op niveau 3 t/m 1. Als competitiespeler ben je vaak te vinden op de tennisbaan. En uiterst fanatiek! Als competitiespeler ga je geen toernooi of competitie uit de weg. Denk je dat je in deze categorie valt? Kijk dan naar de wat zwaardere tennisrackets met een wat kleiner blad en wat gekenmerkt wordt door de controle.

 

Type tennisrackets

Ben je erachter wat voor type tennisser je bent? Mooi! Dan kunnen we door met de verschillende tennisrackets. Er zijn een aantal verschillende soorten tennisrackets, zo heb je het allround-, het comfort- en het competitieracket. Deze tennisrackets verschillen nogal van elkaar en worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Hieronder een lijstje met kenmerken per tennisracket.

 

 • Het allround-tennisracket:

Het allround tennisracket staat bekend om zijn controle. En kan gebruikt worden door iedere speelsterkte van recreatieve tot gevorderd. Dit maakt het racket geschikt voor een zeer brede groep tennissers. De allround-tennisrackets staan bekend om de balversnelling die het racket kan meegeven.

 • Het comforttennisracket

De naam zegt het al. Dit racket is gemaakt om te spelen met comfort. Vanwege het lage gewicht is dit racket makkelijk te hanteren. Daarnaast staat het comfortracket bekend om het grotere blad. En is dus ideaal voor baselinespelers.

 • Het competitietennisracket

Het competitieracket is vaak wat stijver en dit leidt tot een hoge balcontrole. Omdat dit tennisracket voornamelijk door de wat meer ervaren tennisser wordt gebruikt, is het de balversnelling die meegegeven wordt vooral een stuk techniek. Dit zit minder diep verwerkt dan in het allround tennisracket.

Wil je comfort, power of controle in je tennisracket?

Naast het type speler en het type tennisracket is het belangrijk om erachter te komen wat je het liefst van je racket verwacht. Dit bestaat meestal uit de drie elementen comfort, power en controle.

 

 • Comfort
  Veelal kiezen de recreatieve en allround tennissers voor een tennisracket met comfort. Deze tennisrackets zijn vaak lichter van gewicht en hebben een grotere sweetspot.
 • Power 
  Een power tennisracket heeft vaak minder snaren, waardoor de sweetspot groter is. Vaak zijn deze racket wendbaarder dan tennisrackets met een ander element. Door de grote sweetspot kan het racket vaak veel power meegeven.
 • Controle
  Een tennisracket met controle, wordt vaak gebruikt om de bal met gevoel te spelen. En de bal beter te plaatsen. De controle tennisrackets zijn vaak wat zwaarder en hebben een wat kleiner blad. Daarnaast voelt een racket met controle wat stijver aan en worden gekenmerkt door een dichter snarenpatroon. Hierdoor hebben de snaren een langere levensduur en gaan de snaren minder snel schuiven.

 

Wordt het op basis van deze aspecten al een stuk duidelijker wat voor type speler je bent? En wat jij graag terugziet in een tennisracket? Kijk dan op tennisrackets en klik op de filters om tot een selectie tennisrackets te komen die aansluiten bij jouw behoeften. Zo weet je zeker dat je met het juiste tennisracket op de baan staat!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden