Roger Federer na 14 jaar uit de top 10

Roger Federer na 14 jaar uit de top 10

Veertien jaar lang stond hij in de top 10 van de ATP-wereldranglijst. Maandag 7 november 2016 kwam er een einde aan die reeks. De Zwitserse tennisser Roger Federer zakt naar de zestiende plaats. De laatste keer dat de voormalig nummer één van de wereld buiten de top 10 viel was in 2002, hij bezette toen de dertiende plek.

Sinds maandag is Andy Murray officieel de nieuwe aanvoerder van de mondiale tennis wereldranglijst. De Schotse tennisser verkeert in bloedvorm en stootte afgelopen zaterdag Novak Djokovic (die tweeënhalf jaar onafgebroken bovenaan stond) van de troon, de Serviër verloor in Parijs in de kwartfinales van Marin Cilic. Murray wist op zijn beurt de finale te winnen. John Isner werd verslagen met duidelijke cijfers: 6-3 6-7(4) 6-4.

 

 

Toch is de 35-jarige Federer vastberaden om zich terug te knokken. Het is al een tijd geleden dat Federer was te bewonderen op de baan. Sinds de halve finale van Wimbledon tegen Milos Raonic is hij niet meer in actie geweest. De Zwitser hoopt in januari weer terug te keren op de tennisvelden. 

Edberg, de Zweedse tennislegende van een aantal jaren terug, heeft het vertrouwen in Federer nog lang niet opgegeven. ,,In de laatste paar jaar is hij meerdere keren heel dichtbij een grote overwinning geweest. Dat bewijst dat hij het nog steeds in zich heeft.'' Edberg was eerder coach van de Zwitser. Makkelijk zal het echter niet worden voor Federer. ,,En het wordt ook steeds moeilijker'', erkende Edberg. ,,Maar als iemand kan terugkeren aan de absolute top is het Roger wel. Ik geloof er in.''

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden