Djokovic naar halve finale World Tour Finals

Djokovic naar halve finale World Tour Finals

LONDEN - Novak Djokovic heeft afgelopen dinsdag als eerste tennisser de halve finales bereikt bij de ATP World Tour Finals in Londen. De Serviër versloeg de Canadees Milos Raonic in een zenuwslopend duel na 2 uur en 14 minuten. Twee keer toonde Djokovic zich de sterkste in de tiebreak: 7-6 (6) 7-6 (5).
 
Voor Djokovic was het zijn achtste zege op rij tegen de 25-jarige Raonic, die uitstekende tegenstand bood. Op de beslissende momenten werd echter duidelijk dat de voormalig nummer één van de wereld over net iets meer kwaliteit en ervaring beschikt. 
,,Mentaal ben ik in deze partij op de been gebleven. Dat heeft de doorslag gegeven'', sprak de winnaar kort na afloop opgelucht.
 
Djokovic was het eindejaarstoernooi met de beste acht spelers van het tennisjaar begonnen met een overtuigende zege op de Oostenrijker Dominic Thiem: 6-7 (10) 6-0 6-2. De Servische tennisser sluit de groepsfase af met het duel tegen de Fransman Gaël Monfils, die met twee nederlagen al is uitgeschakeld.

Thiem boekte eerder op de dag zijn eerste zege bij de ATP Finals. De debutant bij het afsluitende toernooi versloeg Monfils met 6-3 1-6 6-4. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden