Delbonis haalt Davis Cup binnen voor Argentinië - TennisFirst

  • Geplaatst op
  • Door Carli Dorchain
  • 0
Delbonis haalt Davis Cup binnen voor Argentinië - TennisFirst

Na vier verloren finales heeft Argentinië zondag de Davis Cup gewonnen. In de beslissende vijfde partij in de finale was Federico Delbonis in drie sets te sterk voor de kroaat Ivo Karlovic: 6-3, 6-4 en 6-2. Hierdoor was de eindstand in de finale 3-2 in het voordeel van Argentinië geworden. De Zuid-Amerikanen trokken na de verloren finales in 1981, 2006, 2008 en 2011 nu wel eindelijk aan het langste eind. Kroatië verzuimde zondag voor de tweede keer in de historie de Davis Cup te winnen. In 2005 wonnen de Kroaten de prijs voor het eerst.

Delbonis, die vrijdag nog in vijf sets van Marin Cilic verloor, werd de held van Argentinië door in Zagreb geen set weg te geven tegen de 37-jarige Karlovic, die op de wereldranglijst 21 plekken hoger staat dan Delbonis (20 om 41).

 

Dubbelspel

 
Kroatië stond na het gewonnen dubbelspel van zaterdag met 2-1 voor op Argentinië. Cilic had zondag de uitgelezen kans om de Davis Cup binnen te halen voor zijn land. Hij versloeg Juan Martin Del Potro in zijn eerste twee sets (6-7 (4) en 2-6) maar dat bleek niet genoeg.

De Argentijn toonde veerkracht in de bijna vijf uur durende partij en won drie sets achter elkaar.: 7-5, 6-4 en 6-3. Door Del Potro's comeback moest het duel tussen Delbonis en Karlovic de beslissing brengen in de finale om de Davis Cup.

Del Potro, die jarenlang kampte met blessures, liep tegen Cilic een gebroken vinger op. "Het maakt me niet uit, als we de Davis Cup maar winnen'', zei hij na zijn partij.

Die wens kwam even later uit. "Dit is een van de grootste overwinningen uit mijn carrière. Ik wil iedereen bedanken die mij ervan heeft overtuigd niet te stoppen met tennis. Want ik was heel dicht bij dat besluit. Gelukkig heb ik het niet gedaan.''

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden